Recept: Prosena kaša z grškim jogurtom in pečenim jabolkom
Iz treh osnovnih živil lahko pripravimo okusen in hranljiv posladek, ki je lahko tudi visokooktranski zajtrk pred kolesarjenjem.
Gregor
Gregor
Če pripravljamo malico ali sladico, zadoščajo navedene sestavine za štiri kozarce, za pripravo zajtrka pa ustrezno povečamo porcijo.
Sestavine
-
100 g prosene kaše,
-
3 dcl posnetega mleka,
-
2 dcl vode,
-
1 vanilin strok (za bolj sladko različico lahko uporabimo vanilin sladkor – ena ali dve žlički sta dovolj),
-
250 g grškega jogurta,
-
2 jabolki,
-
1 žlička kokosove maščobe,
-
pol žličke cimeta,
-
2 žlici limoninega soka,
-
2 žlički rjavega sladkorja.
Priprava
Proseno kašo stresemo v posodo, solimo, zalijemo z vodo in mlekom, dodamo semena vanilije (ali vanilin sladkor) ter zavremo. Ob občasnem mešanju kuhamo še približno 15 minut, oziroma toliko, da se prosena kaša zmehča in popije tekočino. Kuhano proseno kašo pustimo stati v posodi 10 minut, nato jo nadevamo v kozarce. Prekrijemo jo z grškim jogurtom in obložimo s pečenimi jabolki.
S proseno kašo, grškim jogurtom in pečenim jabolkom nadevamo kozarec, ki ga lahko zapremo. Ko boste v službi odprli kozarec, se bodo vsi spraševali, kaj tako lepo diši. In vsi bodo postali lačni …
Komentarji
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.