Recept: Prosena kaša z grškim jogurtom in pečenim jabolkom

Iz treh osnovnih živil lahko pripravimo okusen in hranljiv posladek, ki je lahko tudi visokooktranski zajtrk pred kolesarjenjem.

Gregor Lah

Če pripravljamo malico ali sladico, zadoščajo navedene sestavine za štiri kozarce, za pripravo zajtrka pa ustrezno povečamo porcijo.

Sestavine

Priprava

Proseno kašo stresemo v posodo, solimo, zalijemo z vodo in mlekom, dodamo semena vanilije (ali vanilin sladkor) ter zavremo. Ob občasnem mešanju kuhamo še približno 15 minut, oziroma toliko, da se prosena kaša zmehča in popije tekočino. Kuhano proseno kašo pustimo stati v posodi 10 minut, nato jo nadevamo v kozarce. Prekrijemo jo z grškim jogurtom in obložimo s pečenimi jabolki.

S proseno kašo, grškim jogurtom in pečenim jabolkom nadevamo kozarec, ki ga lahko zapremo. Ko boste v službi odprli kozarec, se bodo vsi spraševali, kaj tako lepo diši. In vsi bodo postali lačni …

 

Hranilna vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 220 kcal
Maščobe: 3,5 g (14 %)
Beljakovine: 12 g (22 %)
Ogljikovi hidrati: 35 g (74 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.