Recept: Presne čokoladne kroglice

Še ena varianta čokoladnih kroglic, ki vas nabijejo z energijo.

Na Rundi smo že pripravili čokoladne kroglice, a to je njihova nova različica. Obe imata za osnovo datlje, vendar različne dodatke. Ne bi pomislili, da sta obe različici bolj zdravi od klasičnih kokosovih kroglic in seveda tudi izjemno okusni. Katere so boljše, preverite sami.

Sestavine

Če imamo bolj suhe datlje, jih na začetku prelijemo z vrelo vodo in jih pustimo stati pol ure. Nato jih odcedimo, stresemo v mešalnik in zmeljemo v gladko maso. Dodamo vse ostale sestavine, razen orehov za posip. Vse skupaj dobro zmeljemo, da dobimo homogeno maso. Iz dobljene zmesi oblikujemo kroglice in jih povaljamo v mletih orehih. Kroglice hranimo v zaprti posodi v hladilniku.

Slaščico popestrimo tako, da del kroglic povaljamo v mletih orehih, del pa v kokosovi moki ali mletih lešnikih.

Presne čokoladne kroglice se v moji kuhinji ustvarjajo redno. Po tem receptu je vedno potekalo vse gladko, razen enkrat. Uporabila sem druge datlje kot sicer in jih namakala v vodi skoraj dve uri. Končna masa ni bila niti približno primerna za oblikovanje kroglic. Imela sem dve možnosti: prvič, da dodam še eno porcijo orehov ali ovsenih kosmičev ali, drugič, da jih postavim za nekaj časa v hladilnik. Izbrala sem drugo možnost. Po treh urah v hladilniku, je bila masa popolna za oblikovanje.

Hranilna vrednost na kroglico (skupaj 40 kroglic)

Energijska vrednost: 51 kcal
Maščobe: 2,5 g (43 %)
Beljakovine: 1 g (7 %)
Ogljikovi hidrati: 6,4 g (50 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.