Recept: Čokoladne kroglice v zdravi različici
Slaščica našega otroštva je s prilagojeno recepturo primerna tudi za potno hrano v hrbtnem žepu.V otroštvu sem pogosto izdelovala čokoladne kroglice s kokosom. Med packanjem mi je dobršen del mase mimogrede ušel v usta. Kroglice smo vsi oboževali, a žal je veselja konec ob pogledu na sestavo. Kup masti in enostavnega sladkorja. A na srečo je tu rešitev: telesu precej bolj prijazne čokoladne kroglice, ki so po okusu skoraj enake kot original.
Sestavine
-
200 g suhih datljev,
-
50 g temnega kakava,
-
50 g kokosove moke,
-
1 žlica medu,
-
kokosova moka za posip.
Priprava
Datlje za eno uro namočimo v vodi in jih odcedimo. Stresemo jih v mešalnik in jih zmeljemo v datljevo pasto. Dodamo med, kakav in kokos. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo kompaktno maso. Če je masa preveč vlažna, ji dodamo še nekaj kokosove moke.
Iz mase oblikujemo za oreh velike kroglice, ki jih nato povaljamo v kokosovi moki. Kroglice postavimo za dve uri v hladilnik, da se ohladijo.
Če dodamo žlico ali dve ruma, okus skoraj povsem približamo klasičnim čokoladnim kroglicam.
Kroglice v hladilniku počakajo dolgo, če jih zavijemo v alufolijo pa so tudi primerno okrepčilo med kolesarjenjem.
Komentarji
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.