Recept: Čokoladne kroglice v zdravi različici

Slaščica našega otroštva je s prilagojeno recepturo primerna tudi za potno hrano v hrbtnem žepu.

V otroštvu sem pogosto izdelovala čokoladne kroglice s kokosom. Med packanjem mi je dobršen del mase mimogrede ušel v usta. Kroglice smo vsi oboževali, a žal je veselja konec ob pogledu na sestavo. Kup masti in enostavnega sladkorja. A na srečo je tu rešitev: telesu precej bolj prijazne čokoladne kroglice, ki so po okusu skoraj enake kot original.

Sestavine

Priprava

Datlje za eno uro namočimo v vodi in jih odcedimo. Stresemo jih v mešalnik in jih zmeljemo v datljevo pasto. Dodamo med, kakav in kokos. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo kompaktno maso. Če je masa preveč vlažna, ji dodamo še nekaj kokosove moke.

Iz mase oblikujemo za oreh velike kroglice, ki jih nato povaljamo v kokosovi moki. Kroglice postavimo za dve uri v hladilnik, da se ohladijo.

Če dodamo žlico ali dve ruma, okus skoraj povsem približamo klasičnim čokoladnim kroglicam.

Kroglice v hladilniku počakajo dolgo, če jih zavijemo v alufolijo pa so tudi primerno okrepčilo med kolesarjenjem.

Energijska vrednost na kroglico

Energijska vrednost: 41 kcal
Maščobe: 1,7 g (37 %)
Beljakovine: 0,6 g (6 %)
Ogljikovi hidrati: 6 g (57 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik? Ustvari račun.