Recept: Polentina pica
Poznate tisti občutek, ko pridete domov lačni za znoret in vam testenine ali riž že gledajo iz ušes? Dostava pice na dom je sicer priročna, a nikakor idealna rešitev za športnika. Poznamo domačo rešitev!Sestavine (za 2 osebi):
-
200 g polente,
-
5 dcl vode,
-
1 dcl mleka,
-
200 g mletih paradižnikov pelatov,
-
bazilika in origano,
-
100 g mocarele,
-
zelenjava: bučke, paprika, šampinjoni … kar je na voljo,
-
2 mali pločevinki tunine v lastnem soku,
-
2 jajci,
»Pico« obložimo po svojem okusu. Vendar, ne pretiravajmo s sirom in mastnimi salamami! Poleg paradižnikove omake naj bo na pici še druga zelenjava.
Priprava:
Polento skuhamo v osoljeni vodi. Proti koncu kuhanja prilijemo mleko in med mešanjem kuhamo, dokler se ne zgosti. Pekač premažemo z olivnim oljem ter vanj vlijemo kuhano polento. Enakomerno jo razporedimo po pekaču ter pustimo stati 10 minut, da se nekoliko strdi. Nato jo premažemo s paradižnikovimi pelati, potresemo z origanom in baziliko ter poljubno obložimo z zelenjavo, mocarelo in tunino. Pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 30 minut. Pečeno polentino pico vzamemo iz pečice in jo pustimo stati 5 minut. Serviramo na krožnike in jo obogatimo še z ocvrtim jajcem.
Jajce lahko na polento ubijemo pred koncem pečenja ali pa ga ocvremo posebej. V tem primeru je tekstura bolj hrustljava.
Komentarji
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.