Recept: Polentina pica

Poznate tisti občutek, ko pridete domov lačni za znoret in vam testenine ali riž že gledajo iz ušes? Dostava pice na dom je sicer priročna, a nikakor idealna rešitev za športnika. Poznamo domačo rešitev!

Sestavine (za 2 osebi):

»Pico« obložimo po svojem okusu. Vendar, ne pretiravajmo s sirom in mastnimi salamami! Poleg paradižnikove omake naj bo na pici še druga zelenjava.

Priprava:

Polento skuhamo v osoljeni vodi. Proti koncu kuhanja prilijemo mleko in med mešanjem kuhamo, dokler se ne zgosti. Pekač premažemo z olivnim oljem ter vanj vlijemo kuhano polento. Enakomerno jo razporedimo po pekaču ter pustimo stati 10 minut, da se nekoliko strdi. Nato jo premažemo s paradižnikovimi pelati, potresemo z origanom in baziliko ter poljubno obložimo z zelenjavo, mocarelo in tunino. Pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 30 minut. Pečeno polentino pico vzamemo iz pečice in jo pustimo stati 5 minut. Serviramo na krožnike in jo obogatimo še z ocvrtim jajcem.

Jajce lahko na polento ubijemo pred koncem pečenja ali pa ga ocvremo posebej. V tem primeru je tekstura bolj hrustljava.

 

Hranilna vrednost na porcijo:
  • Energijska vrednost: 740 kcal

  • Maščobe: 16 g (9 %)

  • Beljakovine: 52 g (29 %)

  • Ogljikovi hidrati: 94 g (52 %)

Hranilna vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 740 kcal

Maščobe: 16 g(19 %)

Beljakovine: 52 g(28 %)

Ogljikovi hidrati: 94 g(53 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.