Recept: Piščančji trakovi z zelenjavo na kuskusu

Ste po dolgi, hitri rundi izmozgani in vam ni do kuhanja? Rešili vas bodo kuskus, zelenjava, ki mora biti vedno v domači shrambi, in ščepec curryja. Večerja je pripravljena v nekaj zamahih.

Kuskus je po sestavi in uporabi zelo podoben testeninam, a je priprava še hitrejša in enostavnejša. Ni treba dežurati kdaj bo zazvonil alarm kot pri kuhanju testenin, niti vode ni potrebno odliti. S piščancem, nekaj zelenjave in drugih preprostih sestavin dobimo izjemno okusno in hranljivo jed.

Sestavine (za 2 osebi):

Priprava:

Kuskus stresemo v posodo, ga posolimo in zalijemo s 4 dcl vode. Zavremo in kuhamo še 3 minute. Nato kuskus odstavimo s štedilnika in ga v pokriti posodi pustimo stati nekaj minut.

Piščančji file narežemo na trakove, ga posolimo in potresemo s curryjem. Vso zelenjavo očistimo in jo narežemo na tanke rezine. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Ponev močno segrejemo, prilijemo žličko olja ter na njem popečemo pripravljeno piščančje meso. Meso odstavimo v skodelico in pokrijemo, da ostane toplo. V ponev prilijemo drugo žličko olja . Najprej dodamo česen in ko ta zadiši, dodamo preostalo zelenjavo ter jo na hitro prepražimo. Nazadnje k zelenjavi primešamo še pečeno piščančje meso, po potrebi dosolimo in vse skupaj pražimo 5 minut.

Kuskus v posodi razdrobimo z vilicami ter ga serviramo na krožnike. Čezenj nadevamo piščančje trakove z zelenjavo.

Pred fotografiranjem sem na mizo postavila še nariban sir, da bi ga kasneje potresla po piščancu. Preden sem se spomnila na to, sem že vse pojedla. Bilo je tako okusno, da sira sploh nisem pogrešala.

Pred fotografiranjem sem na mizo postavila še nariban sir, da bi ga kasneje potresla po piščancu. Preden sem se spomnila na to, sem že vse pojedla. Bilo je tako okusno, da sira sploh nisem pogrešala.

Curry je indijska mešanica začimb, ki zaradi vsebnosti kurkume jedi značilno rumeno obarva in jih tako še dodatno popestri. Vsebuje poper, kumine, cimet, muškatni orešček, komarček in še kaj … Skratka dovolj začimb, da ni potrebno dodajati preostalih.

 

Hranilna vrednost na porcijo:
  • Energijska vrednost: 600 kcal

  • Maščobe: 7 g (10 %)

  • Beljakovine: 50 g (34 %)

  • Ogljikovi hidrati: 82 g (56 %)

Hranilna vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 600 kcal

Maščobe: 7 g(11 %)

Beljakovine: 50 g(33 %)

Ogljikovi hidrati: 82 g(56 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.