Recept: Govedina s paradižnikom

Govedina s paradižnikom spominja na golaž, a je priprava veliko bolj preprosta in hitrejša, končni rezultat pa več kot odličen.

Priprava govedine je res nekoliko dolgotrajnejša – razen, če si privoščimo steak na žaru – , vseeno pa z njo ni veliko dela. Le svoj čas potrebuje, da se zmehča. Rdeče meso je odličen vir hranil, ki jih kolesarjem pogosto primanjkuje. Beljakovine za obnovo mišic, železo za dobro kri, vitamin B12 za učinkovito pridobivanje energije in cink za močan imunski sistem … vseeno pa z rdečim mesom ne ne gre pretiravati. Prednost dajmo pustemu mesu. Dovolj je, če je na na mizi nekajkrat na teden.

Sestavine (za dve osebi)

Priprava

Govedino narežemo na večje kocke. Čebulo olupimo, nasekljamo ter prepražimo na žlički olja. Dodamo goveje kocke ter jih popečemo z vseh strani. Posolimo in popramo ter začinimo z rdečo papriko, kumino in lovorjevim listom. Vse skupaj zalijemo s paradižnikovimi pelati in dobro premešamo. Posodo pokrijemo in počasi kuhamo eno uro in pol, oziroma toliko časa, da se meso omehča, omaka pa zgosti.

Kuhano govedino s paradižnikom pripravimo v večji količini. V hladilniku lahko počaka tudi nekaj dni. Enkrat jo kombiniramo s polento, drugič s krompirjem, nazadnje pa očistimo lonec s testeninami.

 

Hranilna vrednost na porcijo
Energijska vrednost: 320 kcal
Maščobe: 8 g (22 %)
Beljakovine: 48 g (60 %)
Ogljikovi hidrati: 14 g (18 %)
Hranilna vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 320 kcal

Maščobe: 8 g(23 %)

Beljakovine: 48 g(60 %)

Ogljikovi hidrati: 14 g(17 %)

Komentarji

Zmago1
15. 5. 2020 07:34:37

To pa je recept, meso in paradižnik , da dobiš "meso s paradižnikom" :)

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.