Recept: Čokoladna ovsena kaša s skuto
Riž za kosilo, riž za večerjo, riž v žepu kolesarskega dresa ... za zajtrk pa ovseni kosmiči! Tako nekako lahko povzamemo jedilnik profesionalnega kolesarja med kolesarsko sezono.Sedaj, ko nam življenje kravžlja koronavirus, je verjetno riž na krožniku občutno manjkrat, a mnogi za zajtrk še vedno prisegajo na ovsene kosmiče. veljajo za eno najbolj zdravih živil nasploh, poleg tega so hitri za pripravo in se jih skoraj ni mogoče naveličati. Ovseno kašo lahko skuhamo in obložimo praktično vsak dan drugače. Na Rundi tokrat predstavljamo čokoladno različico s skuto in sadjem, ki preverjeno velja za zmagovalno kombinacijo.
Sestavine (za 1 osebo):
-
100 g ovsenih kosmičev,
-
3 dcl vode,
-
2 žlički temnega kakava,
-
ščep soli,
-
150 g puste skute ali grškega jogurta,
-
1 banana,
-
nekaj svežih jagod ali drugega jagodičevja.
Sladkosnedi lahko kašo po vrhu pokapljajo z medom ali drugim sladilom.
Priprava:
V kozico stresemo ovsene kosmiče, kakav in sol. Zalijemo z vodo ter zavremo. Kuhamo 10 minut, oz. toliko časa, da se ovsena kaša zgosti. Vmes večkrat premešamo. Ljubitelji redkejših kaš lahko prilijejo še nekaj vode. Kuhano ovseno kašo prelijemo v skodelico. Po vrhu razporedimo skuto ali grški jogurt, na kolesca narezano banano in jagode.
Nasvet:
Večer prej v kozico stresemo sestavine za ovseno kašo (ovsene kosmiče, kakav in sol) ter zalijemo z vročo vodo. Zjutraj pristavimo na štedilnik samo toliko, da zavre in se zgosti. Kaša bo pripravljena dobesedno v minuti.
Komentarji
Poskusim ta vikend! Izgleda slastno. :)
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.