12. 11. 2020
Recept: Kakijev posladek
Velja, da jabolko na dan odžene zdravnika stran. In kako ga ne bi tudi kaki, ki velja za zlato jabolko! Sladkorna bomba med sadeži nas ne oskrbi le s sladkorjem, ampak tudi z bogato mero vitaminov in mineralov.Sestavine (za 4 kozarce)
-
120 g ovsenih kosmičev,
-
2 dcl vode,
-
600 g grškega jogurta,
-
2 večja zrela kakija,
-
2 žlici ruma.
Priprava
V kozarce stresemo ovsene kosmiče (30 g oziroma približno 4 žlice) ter jih zalijemo z vročo vodo (0,5 dcl na kozarec). Počakamo nekaj minut, da kosmiči vpijejo vodo. Med tem časom pripravimo kakijev preliv: kakije olupimo oziroma jih izdolbemo, jim prilijemo rum ter vse skupaj zmeljemo s paličnim mešalnikom v gladko zmes. Čez ovsene kosmiče nadevamo grški jogurt in vse skupaj prelijemo s kakijevim prelivom. Tako napolnjene kozarce postavimo za eno uro v hladilnik, da se preliv strdi.
Komentarji
Malo bolj pregrešno.....namesto ovsenih kosmičev daš zdrobljene speculaas piškote, namesto grškega jogurat pa mascarpone. Zadane.
Sprobam pa tudi tvoj recept. Hvala.
Res enostavno in okusno, ampak sam se ne bi nikol spomnu česa podobnega. Hvala za nasvet!
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.