Rapha za zvifterje

Šik tudi na trenažerju? Ali na spiningu? Rapha je predstavila namensko kolekcijo oblačil za notranji trening.

Rapha

Malo je takih, ki si lahko privoščijo namensko sobo za zviftanje. Če že ne kolesarite v dnevni sobi premajhnega stanovanja, so votline bolečine običajno založene z likalnimi deskami in podobno kramo ali pa stoji trenažer v garaži. Nobene romantike ni, samo trpljenje. Večini je vseeno kako so ob tem videti, receptov za funkcionalnost pa je toliko, kot je kolesarjev. Bolj se zaplete, ko se udeležite skupinske vadbe na trenažerju. Po telovadnici se ne spodobi skakati brez majice.

Stran z naramnicami

Mnenja o uporabi majice so med kolesarji deljena. Eni so najraje zgoraj brez, drugi oblečejo tanko aktivno spodnjo majico, tretji prisegajo na mokre bombažne majice. Rapha je poiskala srednjo pot z ohlapno poliestrsko majico brez rokavov, ukrojeno za udoben položaj na specialki.

Ne glede na vse pa ne gre brez hlač. Mnogi na trenažerju uporabljajo zguljene primerke, ki so morda nekoč že drsele po asfaltu, a pri Raphi menijo, da si zaslužimo namenske hlače. Ki pa v glavnem niso nič drugačne od njihovih običajnih kratkih hlač, samo da so brez naramnic. Za tiste, ki imajo radi gel vedno pri roki – oziroma pri nogi – pa so prava izbira hlače Core Cargo, brez naramnic in z mrežastima žepoma na hlačnicah.

Za kolesarja z dobrim slogom nista dovolj dobri niti običajna kolesarska kapa niti frotirast trak iz osemdesetih let. Rapha je s poliestrsko kapo skombinirala oboje: v spodnjem delu je trak, ki vpija znoj, v zgornjem delu pa je mrežica, ki prepreči, da bi se pod materialom skisali možgani.

V telovadnici ni vseeno

Ko tista stara brisača, ki je dovolj dobra samo še za otiranje znoja, zdrsne s krmila na tla, imate le dve možnosti: spustite grupo sredi vzpona na Alpe du Zwift ali se skuhate v lastnem znoju. Lahko pa kupite Raphino brisačo z zankama, ki ju zataknete za prestavni ročki. Meri 65 krat 45 centimetrov, odlikuje pa jo prav tisto, kar od brisače pričakujete: visoka vpojnost.

Brez nogavic boste za kompletno kolekcijo odšteli 172 evrov (za hlače z žepi še 30 evrov več). Veliko? Morda. Morda preveč, če se znojite v drvarnici. Na spiningu ali med ogrevanjem pred kronometrom pa boste blesteli. Bodo cunje za trening na trenažerju ponudili tudi drugi proizvajalci? Verjetno.

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.