Predpremiera filma Contour Slovenia

Domača predpremiera dokumentarca o kolesarjenju po skrajnih mejah Slovenije z Ignacom Bakšetom v glavni vlogi bo 5. marca v Šentjerneju, že v ponedeljek pa ga bodo predvajali na Expu v Dubaju.

Junija lani je Šentjernejčan Ignac Bakše s kolesom obkrožil Slovenijo. Ne po najlažji poti, ampak po skrajnih mejah. Ne v lagodnem turističnem tempu, a tudi ne v besnem lovu na rekorde. 1585 kilometrov in 29.500 metrov višinske razlike je prevozil v devetih dneh, občasno so ga spremljali kolesarski prijatelji ter žena Ria in sin Ignac. Ves čas pa mu je sledila tudi filmska ekipa produkcijske hiše Vihar media, ki je posnela prvi dolgi slovenski dokumentarec na temo gravlanja in bikepackinga.

Najprej v Dubaj, potem v Šentjernej

Ne le devet dni akcije, ampak tudi priprave na dogodek so strnili v 105 minut dolgi film, ki bo prikazal trenutke trpljenja, a tudi sreče in smeha, vse to pa začinijo odlični panoramski posnetki.

Film je tako tudi odlična promocija za Slovenijo kot turistično in kolesarsko destinacijo in tako ni nenavadno, da ga bodo prvič predvajali na Expu v Dubaju. Tam se bo v nedeljo ekipa srečala s Tadejem Pogačarjem, ki bo po UAE Touru obiskal slovenski paviljon. Predpremiera pa bo v ponedeljek 28. februarja ob 19. uri.

Preden si film utre pot na festivale, pa bo v soboto, 5. marca ob 18. uri v Kulturnem centru Primoža Trubarja v Šentjerneju še predpremiera za domačo javnost. Vstopnice lahko za 5 evrov rezerviraš prek elektronske pošte, na dan dogodka bo vstopnina 7 evrov. Filmu sledi še pogovor z ustvarjalci.

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.