Potrjeno: Human Fish Gravel bo.

Zadnje čase nas je grizlo, ali bo organizatorju uspelo izpeljati najbolj pričakovano gravel prireditev v Sloveniji. Danes so z NIJZ dobili pozitivno mnenje glede organizacije. Human Fish Gravel bo 13. septembra.

Letošnje kolesarske prireditve bi lahko verjetno prešteli na prste obeh rok, ampak Human Fish Gravel se ne da. Tekmo bodo izpeljali z obema načrtovanima razdaljama, torej na 121-kilometrski zeleni in 261-kilometrski rdeči trasi. Žal pa zaradi ukrepov boja proti koronavirusu ni možna izpeljava obstranskih dogodkov in Gravel vasi. Dober mesec dni pred dirko – ali avanturo, če vam je tako ljubše, ker vam je za tekmovanja malo mar – pa je znanih oziroma potrjenih še nekaj podrobnosti.

Preverite opremo

Prva skrb na tako dolgih vožnjah je seveda oskrba. Na poti so seveda kakšna bencinska črpalka in trgovina, a poskrbljeno bo tudi za okrepčevalnice. Na krajši progi bo na 72. kilometru v Leskovi dolini, na daljši pa bosta dve: na 110. in 200. kilometru, to bo v Lipici. Na voljo bodo voda, energijski napitek in prigrizki, kot so banane in kolački, za oskrbo kolesa pa zračna tlačilka, osnovno orodje in mazivo – ki ga na dolgih preizkušnjah, verjemite, nujno potrebujete, sicer se vam lahko zaradi škripanja zmeša.

Organizator priporoča vsaj 35 do 40 milimetrov široke plašče, najbolje brez zračnic. Tistim brez prednjega menjalnika priporočajo spredaj 38-zobi zobnik in zadnji verižnik z razponom 11-42.

Da ne bo panike tik pred zdajci, je že zdaj dobro preveriti, če vam slučajno manjka kakšen kos opreme, ki bo obvezen: poleg čelade in mobilnega telefona še navigacijska naprava z GPS, zadnja utripajoča lučka, prednja ali naglavna lučka (velja samo za daljšo, rdečo progo), osnovni komplet prve pomoči, alufolija, zračna tlačilka, mini orodje in rezervna zračnica. Poskrbeti morate tudi za to, da boste vozili s seboj vsaj liter tekočine. Runda priporoča še pol litra več.

Udeležencem na dolgi trasi priporočamo tudi baterijsko banko, ne glede na to, da je to najtežji kos opreme. In nekam je dobro vtakniti še dvajsetaka in bančno kartico.

Podrobnejša navodila bodo objavili na spletni strani 20. avgusta.

Kudos za organizatorjev pogum

Matej Mejovšek iz Life Adventures je opozoril, da bodo morali na prizorišču spoštovati zaščitne ukrepe, ki bodo v glavnem podobni, kot jih vidimo na cestnih dirkah. Organizacijska ekipa bo tako morala ves čas nositi zaščitne maske, te pa bodo obvezne tudi za tekmovalce. Sneli jih bodo lahko šele na štartni črti, kjer pa bo treba spoštovati medsebojno razdaljo. Nekoliko drugače, kot smo vajeni, bodo urejene tudi okrepčevalnice ob progi, kjer ne sme biti na voljo odprta hrana. Saj veste, na pol prerezane banane in kupi peciva, ki se ga dotikamo z umazanimi prsti ... Tokrat bodo pripravili zaprte pakete.

Doslej je prijavljenih okoli 80 junakinj in junakov, Mejovšek pa pričakuje še od 40 do 50 prijav. Danes se bo prijavil tudi avtor tega zapisa, ki zamuja, ne zaradi nezaupanja, ampak zaradi gole malomarnosti. Kdor se še ni prijavil kot zgodnja ptica, naj to stori do 31. avgusta. Dotlej bo štartnina za krajšo progo 30 evrov, za daljšo pa 35 evrov. Zamudniki pa imajo čas najkasneje do 10. septembra. V tem primeru se štartnini podražita za 5 evrov.

Več o progi si lahko preberete tukaj.

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.