Novost: Specialized Sirrus X

Priljubljeni Sirrus ostaja del Specializedove ponudbe fitnes koles, novi Sirrus X pa ima krajši okvir in širše plašče ter je tako še bolj primeren za komjuting.

Specialized predstavlja Sirrusa X kot kolo, na katerem se bodo zanesljivo počutili tudi tisti, ki niso na kolesu sedeli že petnajst let. Obenem pa je zaradi širših plaščev idealen tudi za ljubitelje makadama, ki se ne želijo sprijazniti z zavitim krmilom in si želijo bolj vzravnanega položaja na kolesu.

Udobje je ključ

Najdražji Sirrus X 5.0 je karbonski in tehta po podatkih proizvajalca samo 9,6 kilogramov, ostali pa so aluminijasti. Sirrus X 5.0 in Sirrus X 4.0 imata pod krmilno oporo Future Shock, sistem vzmetenja z 20 milimetri hoda, ki ga že poznamo tudi z vzdržljivostnega Roubaixa in gravlerskega Diverga. Ostali se s tem ne morejo pohvaliti, zato so nanje namestili širše, 42-milimetrske plašče. Oba Sirrusa X s Future Shockom pa iz trgovine odpeljemo z 38-milimetrskimi, saj vzmetenje zagotavlja dovolj udobja tudi na ožjih plaščih. Sirrus X 5.0 je pripravljen tudi na sistem brez zračnic.

Za 42-milimetrske pnevmatike je v okvirju dovolj prostora, če namestite nanj blatnike, sicer pa naj bi kolo sprejelo tudi 47 milimetrov široke plašče. Poleg blatnikov lahko namestimo tudi prtljažnik.

Samo zadnji menjalnik

Bolj asfaltno usmerjeni Sirrus ima še vedno tudi sprednji menjalnik, pri Sirrusu X pa so se odločili za čim bolj preproste rešitve in je tako na voljo samo s sistemom brez sprednjega menjalnika. Sirrus X 5.0 se pohvali z 11 prestavami, vsak cenejši model pa s po eno manj, vstopni Sirrus X 2.0 ima tako 8-stopenjski menjalnik.

Specialized se ne ukvarja več z različnimi geometrijami za moške in ženske, saj so skozi leta ugotovili, da so lahko med pripadniki enega spola razlike večje kot med ženskami in moškimi. Zato je Sirrus X enak za oba spola, so pa pri vstopnem Sirrus X 2.0 ponudili model s spuščeno zgornjo cevjo.

Vidimo ga kot idealno kolo za daljše poti v službo, s katerim se zlahka in še z večjim užitkom zapeljete tudi na nedeljski izlet.

 
Cene
Sirrus X 5.0: 1.649 EUR
Sirrus X 4.0: 1.199 EUR
Sirrus X 3.0: 799 EUR
Sirrus X 2.0: 599 EUR

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.