7. 5. 2022
Jagodni tiramisu
Jagodni tiramisu je enostavna in nesramno dobra sladica, ki jo tvorijo plasti mehkih piškotov, namočenih v kavo, jagod in jogurtove kreme. Hitro ga pripavimo, a še hitreje ga zmažemo.Za pripravo jagodnega tiramisuja potrebujemo (za 5 kozarčkov):
- 150 g bebe piškotov,
- 400 g grškega jogurta ali skyr-a,
- 200 g smetane za stepanje,
- 1 vanilin sladkor,
- 80 g sladkorja,
- 1 dcl močne kave,
- 1 žlica ruma,
- 300 g svežih jagod,
- 3 žlice limoninega soka,
- 1 žlica kakava.
Jagode očistimo in jih narežemo na manjše kose ter prelijemo z limoninim sokom. Smetano stepemo. Grškemu jogurtu dodamo sladkor in vanilin sladkor ter stepamo, da se sladkor raztopi. Nato z lopatko vmešamo še stepeno smetano. Še v vročo kavo vlijemo rum in vanjo pomakamo bebe piškote. S piškoti obložimo dno kozarcev. Čez piškote razporedimo nekaj narezanih jagod in prekrijemo s pripravljeno kremo. Kremo prekrijemo z novo plastjo piškotov, namočenih v kavo. Nanje razporedimo preostale jagode in nadevamo s preostalo kremo. Po vrhu posujemo še s kakavom. Kozarce postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se vse skupaj dobro ohladi.
Komentarji
mmmm, tole je bilo pa zelo dobro 👌🤌 Erika, nic nebi imel proti ce bi mi ga postregla v kozarcu od kumarc 😜
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.