Jagodni tiramisu

Jagodni tiramisu je enostavna in nesramno dobra sladica, ki jo tvorijo plasti mehkih piškotov, namočenih v kavo, jagod in jogurtove kreme. Hitro ga pripavimo, a še hitreje ga zmažemo.

Za pripravo jagodnega tiramisuja potrebujemo (za 5 kozarčkov):

Jagode očistimo in jih narežemo na manjše kose ter prelijemo z limoninim sokom. Smetano stepemo. Grškemu jogurtu dodamo sladkor in vanilin sladkor ter stepamo, da se sladkor raztopi. Nato z lopatko vmešamo še stepeno smetano. Še v vročo kavo vlijemo rum in vanjo pomakamo bebe piškote. S piškoti obložimo dno kozarcev. Čez piškote razporedimo nekaj narezanih jagod in prekrijemo s pripravljeno kremo. Kremo prekrijemo z novo plastjo piškotov, namočenih v kavo. Nanje razporedimo preostale jagode in nadevamo s preostalo kremo. Po vrhu posujemo še s kakavom. Kozarce postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se vse skupaj dobro ohladi.

Hranilna vrednost na kozarec:

  • Energijska vrednost: 380 kcal
  • Maščobe: 15 g (35 %)
  • Ogljikovi hidrati: 50 g (53 %)
  • Beljakovine: 11 g (12 %)

Komentarji

mmmm, tole je bilo pa zelo dobro 👌🤌 Erika, nic nebi imel proti ce bi mi ga postregla v kozarcu od kumarc 😜

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik? Ustvari račun.