Domače mlečne rezine

Slaščice, ki vzbujajo apetite pred blagajnami, lahko z običajnimi sestavinami pripravimo sami doma. Tudi legendarne milk šnite.

Oglasni slogan »mleko, med in mehak biskvit, najboljša stvar, ki ti pade na pamet med obroki« nam že vsem štrli iz ušes. Ampak res je, mlečne rezine oziroma Kinder Milch-Schnitte so nekaj najboljšega. In kaj je še bolje? To, da lahko še boljše pripravimo sami doma.

Sestavine

Za biskvit:

Za kremo:

Priprava biskvita

Najprej se lotimo biskvita. Skupaj zmešamo moko, kakav, pecilni prašek in ščep soli. Beljake in rumenjake ločimo. Beljake stepamo v sneg in na polovici stepanja dodamo sladkor ter stepamo toliko časa, da se sladkor raztopi in sneg postane kompakten. Od tu naprej mešamo samo še z ročno ali silikonsko metlico, električnega mešalnika ne uporabimo. V beljake postopoma vmešamo rumenjake, olje in nato postopoma dodajamo še mešanico moke.

Maso za biskvit vlijemo na velik pekač iz pečice, prekrit s peki papirjem. Pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 10 do 15 minut. Pečen biskvit prevrnemo na vlažno kuhinjsko krpo, odstranimo peki papir in pustimo, da se biskvit ohladi.

Priprava kreme

Želatino namočimo v hladni vodi za 15 minut in jo ožamemo. V kozico denemo med, zalijemo z 1 decilitrom smetane in segrevamo, da se med raztopi. Odstavimo s štedilnika, vmešamo še ožeto želatino ter mešamo, da se želatina raztopi. Preostalo smetano stepemo. Mascarpone z mešalnikom zmešano z nekoliko ohlajeno medeno mešanico in nato s spatulo vmešamo še stepeno smetano.

Sestavljanje rezin

Biskvit prerežmo po sredini, tako da dobimo dva enako velika pravokotnika. Prvi pravokotnik položimo v pekač in ga namočimo s toplim mlekom. Nanj enakomerno nadevamo kremo in nanjo položimo drugi biskvit. Pekač postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se krema strdi ter nato narežemo na rezine.

Hranilna vrednost na 100 g

Energijska vrednost: 340 kcal
Maščobe: 24 g (62 %)
Beljakovine: 6 g (7 %)
Ogljikovi hidrati: 26 g (31%)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.