Humanfish Gravel odpovedan

Leta 2020 je mogoče prav vse. Žal je poslabševanje epidemiološkega stanja po Evropi letos usodno vplivalo tudi na Humanfish Gravel. Naslednje leto bo organiziran 12. septembra, na datum letošnjega HFG pa organizator napoveduje manjšo dirko na Pokljuki.

Novica o odpovedi dirke, ki bi morala biti v Postojni 13. septembra, je udarila včeraj. Organizator je sicer že pred časom dobil pozitivno mnenje Nacionalnega inštituta za javno zdravje, toda na koncu bi bila zaradi zapletene situacije po Evropi udeležba premajhna, da bi lahko računali na resno prireditev.

Zelena luč, rdeči seznam

Organizatorju je uspelo privabiti več kot polovico tujih udeležencev, pri tem izpostavljajo Hrvate, Čehe in Nizozemce. Ker sta Hrvaška in Nizozemska na rdečem seznamu in morajo vsi, ki prihajajo od tam v štirinajstdnevno karanteno, je njihov prihod praktično nemogoč. Še enkrat se je torej izkazalo, da moramo vsi skupaj jemati covid-19 resno in se skupaj truditi za to, da ostanejo države obarvane zeleno.

To seveda ni konec Humanfish Gravla. Ekipa je pristopila k organizaciji preveč resno, da bi obupali še pred začetkom. Na koledarju bomo pač označili datum 12. september 2021. Upajmo, da lahko takrat računamo tudi na bolj sproščeno druženje, ki letos po navodilih NIJZ tako ali tako ne bi bilo mogoče. Del gravlanja je pač tudi vzdušje izven dirke.

Svojo prijavo lahko prestavite na leto 2021, v nasprotnem primeru pa bo organizator vrnil plačano štartnino.

Tolažilna dirka

Preden spremenite načrte za 13. september, pa vseeno počakajte na obvestilo o prireditvi, ki jo v zameno za HFG načrtujejo na isti dan na Pokljuki. Ko bo znanega več, boste lahko o tem brali tudi na Rundi.

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.