Hope Union: nova pedala, nov standard

Hope izdeluje flat pedala po postopku CNC že celo večnost. Zdaj so nas presenetili še s pedali z vpetjem. Najmanjši in najlažji model bo všeč tudi gravlerjem.

Hope Technology proizvaja v tovarni v Barnoldswicku praktično vse dele za kolo: zavore že od daljnega leta 1989, ko se je gorsko kolesarstvo šele rojevalo, pa tudi pesta in obroče, krmila in opore, sedežne opore, gonilke, kasete in celo luči. S pogonskim sklopom so sodelovali tudi pri razvoju Lotusa X Hope HB.T, s katerimi na olimpijskih igrah na velodromu dirka britanska reprezentanca. Pedala s sistemom vpenjanja so njihov naslednji izdelek, ponujajo pa tri modele za gorske kolesarje: za kros (ali ciklokros in gravel), trail in gravitacijske discipline.

Četrti standard

Ohišja so izdelana s postopkom CNC, Q-faktor je 55 milimetrov, za vrtenje skrbijo trije industrijski ležaji. Hope obljublja, da je mogoče vsak del zamenjati. Odločili so se za svoj standard blokeja, ki ni kompatibilen z ostalimi. Tako dejansko ne moremo reči, da gre za SPD. Bloke je iz nerjavnega jekla in je na voljo v dveh različicah. Številka 4 dopušča 4-stopinjski float in se odpne pri kotu 12 stopinj. Številka 5 ima 5-stopinjski float in se odpne pri 13 stopinjah.

Zakaj so se odločili za svoj mehanizem? Lahko si mislite: »unikatni mehanizem omogoča kar najboljši stik med čevljem oziroma ploščico in ohišjem pedala, tako da omogoča kar najboljši prenos moči in stabilnost«.

Pedala z dušo? No, vsaj dolgočasna niso.

Union GC (kot Gravity Clip) ima največjo platformo s sedmimi pini in tehta skoraj pol kilograma. Za spustaše in enduraše.

Union TC (kot Trail Clip) s srednje veliko platformo in štirimi pini bo morda všeč gravlerjem, ki imajo raje večja pedala. Takšna boste našli pri tistih, ki prisegajo tudi na noro široka krmila.

Union RC (kot Race Clip) pa je najmanjši in ima za razliko od prejšnjih dveh lažjo, titanovo os (GC in TC je sicer mogoče s titanovo nadgraditi). Par RC tehta 324 gramov, kar je ob dobrih 60 evrov višji ceni okoli 20 gramov manj od Shimana, ki je med najbolj priljubljenimi izdelki tudi zato, ker je praktično neuničljiv.

 

Teža

Os

Cena

Union RC

324 g

Ti

185 EUR

Union TC

437 g

Cr-Mo

185 EUR

Union GC

498 g

Cr-Mo

195 EUR

Težko bi rekli, da imajo pedala dušo, četudi prihajajo iz tako legendarne tovarne. Lahko pa izbirate med barvami: poleg črnih in srebrnih so vsi trije modeli na voljo še v modri, oranžni, vijolični in rdeči barvi. In še to: če jih naročite zdaj, jih dobite od septembra dalje.

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.