Campagnolo EPS s sinhroniziranim prestavljanjem

S posodobitvijo aplikacije MyCampy in namestitvijo nove strojne programske opreme odslej sinhronizirano delujejo tudi Campagnolovi 12-stopenjski elektronski menjalniki EPS.

Campagnolo

Lastniki elektronskih menjalnikov Shimano in Sram lahko z aplikacijama E-Tube Project in in Sram AXS že lep čas nastavljajo razne možnosti sinhroniziranega prestavljanja, zdaj pa je to za svoje 12-stopenjske menjalnike EPS 12 Speed ponudil tudi Campagnolo.

Posodobite svoj prestavni sistem

Elektrifikacija prestavnih sistemov je med drugim prinesla tudi možnost nastavitev načina prestavljanja. Tako lahko med prestavljanjem na manjše zadnje zobnike prestavni sistem v določeni prestavi samodejno prestavi verigo tudi na prednjih verižnikih – in obratno. Še uporabnejša je morda sinhronizacija zadnjega menjalnika s prednjim: ko prestavimo prednji menjalnik, se samodejno aktivira tudi zadnji, tako da sistem samodejno poišče idealno prestavno razmerje.

Za novo funkcionalnost v teh časih ni več treba v trgovino in zapraviti malega bogastva, ampak je dovolj, da posodobite aplikacijo MyCampy na verzijo v2.4 in strojno programsko opremo skupine EPS 12s na verzijo 0.2.11.

Aplikacija MyCampy sicer omogoča še več kot le programiranje prestavnega sistema. Tako lahko spremljamo koliko kilometrov smo prevozili z določenimi komponentami ali analiziramo način vožnje: aplikacija beleži menjave prestav in uporabljena prestavna razmerja ter celo svetuje, kako izboljšati učinkovitost.

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.