Bučkina pita z lososom

Bučke, losos, jajca ter nekaj dodatnih sestavin, ki jih ima vsako gospodinjstvo vedno na zalogi. Vse kar potrebujemo za pripravo slastne bučkine pite z lososom.

Bučkina pita z lososom je ena tistih jedi, za katere se nam ni potrebno bati, da bi jo spekli v preveliki količini. V primeru, če nam ostane kakšen kos, ga lahko brez problema hranimo v hladilniku nekaj dni in si z njim rešimo še en obrok.

Sestavine:

Za testo: 

Za nadev:

Za preliv:

Priprava:

Najprej se lotimo priprave testa: moko presejemo, jo posolimo ter ji dodamo na kocke narezano maslo in jajce. Vse skupaj zgnetemo v testo, ga oblikujemo v kepo ter postavimo v hladilnik za pol ure.

Medtem ko se testo hladi, pripravimo nadev. Lososov file narežemo na kocke ter ga posolimo in popopramo. Česen olupimo in nasekljamo, bučke narežemo na kolesca. V ponvi na olivnem olju popečemo lososa ter nato dodamo česen in bučke. Potresemo s karijem in origanom ter vse na hitro prepražimo in nato dušimo še 5 minut. Po okusu dodatno začinimo.

Preliv pripravimo tako, da jajca na hitro stepemo ter primešamo jogurt, mleko in moko in nazadnje še nariban sir.

Ohlajeno testo razvaljamo na pol centimetra debelo in z njim obložimo namaščen pekač. Po površini ga večkrat prepikamo z vilicami. Nanj enakomerno razporedimo nadev iz lososa in bučk. Po vrhu prelijemo z jajčnim prelivom. Pito pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 30 minut. Da se ne bi po površini preveč zapekla, jo med peko po potrebi pokrijemo z alufolijo.

Preden pečeno pito razrežemo, jo pustimo stati še 10 minut, da se nekoliko ohladi.

Hranilna vrednost na kos (¼ pite):

  • Energijska vrednost: 434 kcal
  • Maščobe: 35 g (71 %)
  • Beljakovine: 26 g (24  %)
  • Ogljikovi hidrati: 5 g (5 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.