Novost: Giro Sector

Novi tehnični čevelj je namenjen vsem, ki se izogibajo asfaltu, ne glede na to, ali raje vozijo po enoslednicah ali makadamu.

Najbolj trmasti gravlerji vztrajajo pri cestnih pedalih in šprintericah, češ da je pravi gravlerski teren le tisti, ki ne terja sestopanja. S tem se strinjamo, a sestopiti je vendarle treba vsaj na poti do točilnega pulta ali do razgledne točke, kjer si organiziramo piknik s kranjsko klobaso. Tudi to je namreč sestavni del gravlanja, ki je – kot poudarjajo bolj osladni avtorji – ne disciplina,ampak način življenja. Zato tudi drugi čevlji. Giro Sector bo seveda zadovoljil tudi gorske kolesarje, a nekako je videti, upe vlagajo pri Giru predvsem v gravlerje

Šprinterice za hitre gravlerje

Za bolj klasičen videz ponuja Giro robustnejše Empire VR90 z vezalkami in podplatom Vibram, ki ga imajo tudi čevlji Code Techlace s kombinacijo zapenjala Boa in dveh trakov velkro. Za bolj izletniško usmerjene oziroma tiste, ki jim ne ustrezajo trdi karbonski podplati, pa je na voljo model Privateer.

Novi Sector pa se z zgornjim delom in sponkama Boa zgleduje po cestnem top modelu Imperial, a je – zanimivo – okoli 200 evrov cenejši. Zgornji del je iz enega kosa troslojnega materiala Synchwire, ki je za boljši oprijem stopala ojačen s termoplastično poliuretansko mrežo. Sectorju so dodali še gumijasto zaščito v prstnem in petnem delu, nekaj denarja pa so prihranili z nekoliko cenejšimi zapenjali. Sponke Boa L6 vseeno omogočajo milimetrske mikronastavitve in hitro odpenjanje.

Vložek nudi oporo stopalnemu loku, karbonski (domnevamo, da manj tog kot pri Imperialu) podplat pa je obložen z gumo, ki ni pretirano narebrena. Kdor bo privil krampone, v blatu vseeno ne bo pogrešal oprijema.

Na voljo so v maskirni zeleni in črni barvi ter v moški in ženski različici. V moški velikosti 42,5 tehta vsak čevelj 342 gramov, v ženski 39,5 pa 323 gramov. Moški so na voljo v velikostih od 39 do 50 (med od 42,5 do 45,5 tudi v polovičnih številkah). Ženske pa lahko izbirajo med številkami 36 in 43 (od 37,5 do 42,5 v polovičnih). Na priporočene cene v evrih še čakamo, Američani vzamejo 225 dolarjev.

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.