Ride With GPS loči med podlagami

Načrtovanje poti oziroma sledi je z Ride With GPS po novem preprostejše, saj loči med asfaltiranimi in neasfaltiranimi cestami.

Ride With GPS je eno uporabnejših v množici orodij za načrtovanje poti, ki ga je uporabil tudi Ignac Bakše za pot okoli Slovenije. Ponuja več različnih kartografij, med drugim tudi Open Street Map s podatki o kolesarskih poteh ali pešpoteh, integrirana pa je celo Googlov Street View. Odslej so vključeni še podatki o podlagi, s katerimi že nekaj časa razpolaga tudi Strava z Route Builderjem, ki pa je na voljo samo za naročnike. Ride With GPS to možnost omogoča vsem uporabnikom.

Tri kategorije cest

Tudi Ride With GPS deli podlage na tri kategorije. Asfaltirane oziroma betonske so na sledi označene s polno črto. S črtkano črto so označene makadamske in tlakovane ceste pa tudi kolovozi in celo ožje, neutrjene poti. Bela črta z obrobo pa označuje poti, kjer je podlaga neznana.

Tip podlage se izrisuje že med načrtovanjem poti tako na zemljevidu kot na višinskem diagramu, aplikacija pa izračuna tudi koliko kilometrov poteka po kateri podlagi. To deluje ne enak način odlično tudi med načrtovanjem poti prek aplikacije na pametni napravi.

Odlično, predvsem če se skušate izogniti vsemu, kar ni asfalt. Kot kažejo gravlerske izkušnje, pa črtkana črta označuje tako različne tipe podlag, da nikakor ni mogoče pričakovati lepe makadamske ceste, ampak se lahko na terenu znajdeš na z gravel kolesom neprevoznem skalovju.

Kaj pa vroči zemljevid?

Vseeno je Ride With GPS z novo funkcionalnostjo občutno pridobil na vrednosti, sploh ker je na voljo tudi v osnovni, brezplačni različici. A, pozor: ta ne vključuje vročega zemljevida, ki je za načrtovanje poti ne neznanem terenu koristna kot le kaj. Dodali so jih šele konec septembra lani, a so na voljo le v premiumski različici, ki letno stane 80 dolarjev oziroma slabih 70 evrov. Več kot Strava, ki pa je obenem družbeno omrežje in naprednejši dnevnik treningov, a sama po sebi ne ponuja toliko navigacijskih funkcij kot Ride With GPS.

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.