Novost: Apidura Racing Hydration Vest

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pojavil kolesarjem namenjeni hidracijski telovnik. Dva litra prostora za tekočino, štirje žepi in kroj, prilagojen položaju na kolesu.

Apidura

Telovnike uporabljajo dirkači že dolgo, bodisi zato, ker se jim preveč mudi za ustavljanje na okrepnih postajah, bodisi zato, ker na terenu ni vode. Trail tekači že leta uporabljajo telovnike, gorski kolesarji pa nahrbtnike, ampak v bolj sključeni poziciji na gravel kolesu te niso perfektni. Med pripravami na Human Fish Gravel sem celo jaz, tradicionalist od glave do peta, razmišljal, da bi oblekel telovnik, ki v omari že nekaj let čaka na boljše čase. Kakorkoli, na koncu sem potoval po tistih gozdovih s torbico na okvirju, maksimalno nabasanimi žepi in z malo premalo tekočine. Res pa nismo dirkali v puščavi.

Dirkaški geni

Apidura je telovnik s precej povednim imenom Racing Hydration Vest razvila za avanturistično dirkanje., zato je precej špartanski, a verjetno ravno zaradi tega praktičen. Ukrojen je tako, da se kar najbolj prilega tudi v sključeni drži. Na voljo je v dveh velikosti. Oba imata preprosto dostopen žep za dvolitrski meh, ki ga je mogoče napolniti, ne da bi ga izvlekli. Večji ima še dodatnih 7 litrov prostora, manjši pa 5,5 litrov prostora.

Nekje se jim je zapisalo, da telovnik ne ovira dostopa do hrbtnih žepov na majici, a je že s fotografij razvidno, da to ni čisto res. Kakorkoli, žepov morda niti ne boš potreboval. Na hrbtni strani sta dva večja žepa, v enega spraviš precej veliko vetrovko, v drugega pa na primer malico. Spredaj je na vsaki strani po en mrežast žep, na primer za gele in bare, ter žep z zadrgo, ki je menda dovolj velik za vsak pametni telefon.

Notranji del je iz mrežastega materiala in naj bi dobro dihal. Za boljšo vidnost sta zadaj odsevni material in zanka za pritrditev lučke. Manjša tehta 385 gramov, večja pa 414 gramov.

Cena je taka, kot se od Apidure pričakuje: 157 evrov. Veliko, ko je treba vtipkati podatke kreditne kartice, a malo, ko poleti v prašnem zaledju Dalmacije doživljaš fatamorgano.

Boš to kdaj oblekel? Ali greš raje v kraje, kjer ni predaleč do sence in hladnega piva?

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.