Testenine z dimljenim lososom in paradižniki

Dimljen losos nas lahko pri kuhanju obrokov reši iz zagate. Ne potrebujemo ga veliko, a njegov dodatek ustvari izvrsten okus ter aromo. Testenine z dimljenim lososom in paradižniki so otročje lahke za pripravo, a ko jih jemo, imamo občutek, da smo v vrhunski restavraciji.

Za pripravo testenin z dimljenim lososom in paradižniki potrebujemo (za dve osebi):

Peresnike stresemo v osoljen krop in jih kuhamo eno minuto manj, kot piše na embalaži. Kuhane peresnike odcedimo in 1 dl vode od kuhanja testenin prihranimo za kasneje. Paradižnike prerežemo čez polovico, česen olupimo in sesekljamo. Dimljenega lososa narežemo na trakove. Ponev segrejemo, prilijemo olivno olje in na njem na hitro popečemo trakove lososa. Nato dodamo česen, in ko ta zadiši še odcejene testenine ter češnjeve paradižnike. Potresemo z mleto rdečo papriko, poprom in origanom. Vse skupaj na hitro prepražimo in nato potresemo še s parmezanom ter prilijemo 1 dl vode od kuhanja testenin. Ponev odstavimo iz štedilnika in vse skupaj dobro premešamo, da se parmezan raztopi. Po potrebi dodatno začinimo in posolimo. Pri soljenju bodimo pazljivi, saj je dovolj slan že losos in parmezan.

Hranilna vrednost na porcijo:

  • Energijska vrednost: 670 kcal
  • Maščobe: 24 g (33 %)
  • Beljakovine: 36 g (21 %)
  • Ogljikovi hidrati: 76 g (46%)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik? Ustvari račun.