Recept: Kakijev posladek

Velja, da jabolko na dan odžene zdravnika stran. In kako ga ne bi tudi kaki, ki velja za zlato jabolko! Sladkorna bomba med sadeži nas ne oskrbi le s sladkorjem, ampak tudi z bogato mero vitaminov in mineralov.

Sestavine (za 4 kozarce)

Priprava

V kozarce stresemo ovsene kosmiče (30 g oziroma približno 4 žlice) ter jih zalijemo z vročo vodo (0,5 dcl na kozarec). Počakamo nekaj minut, da kosmiči vpijejo vodo. Med tem časom pripravimo kakijev preliv: kakije olupimo oziroma jih izdolbemo, jim prilijemo rum ter vse skupaj zmeljemo s paličnim mešalnikom v gladko zmes. Čez ovsene kosmiče nadevamo grški jogurt in vse skupaj prelijemo s kakijevim prelivom. Tako napolnjene kozarce postavimo za eno uro v hladilnik, da se preliv strdi.

Energijska vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 310 kcal
Maščobe: 2 g (5 %)
Beljakovine: 20 g (26 %)
Ogljikovi hidrati: 55 g (69 %)

Komentarji

dejan_mtb
13. 11. 2020 16:18

Malo bolj pregrešno.....namesto ovsenih kosmičev daš zdrobljene speculaas piškote, namesto grškega jogurat pa mascarpone. Zadane.
Sprobam pa tudi tvoj recept. Hvala.

martinjesihdale
15. 11. 2020 15:49

Res enostavno in okusno, ampak sam se ne bi nikol spomnu česa podobnega. Hvala za nasvet!

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik? Ustvari račun.