Komentarji

Bravo, res lep podvig. Očitno imaš zelo dobre hlače, da po osmih urah gravlanja na zadnjici ni bilo odtisa sedeža.

Lep potopis! Človeka res zagrabi, da bi si umislil gravela! Zanima me kaj je s temi torbicami in ruzaki....je to gravel zadeva ali zaradi dolžine ture in pomanjkanja okrepcevalnih točk? Namreč dve pumpi na poti se mi niti ne zdita tako malo, 8 ur pa znaš biti skupaj s postanki na poti tudi na cestnem kolesu.

No, na gravlanju so torbe in nahrbtnike sprejemljivi, na cestni specialki pa niti ne ... Sicer pa gre bolj za to, da si s cestnim kolesom vedno blizu civilizacije, sredi snežniških gozdov pa dosti bolj odvisen od samega sebe. Na tako dolge vožnje vzamem na primer dve zračnici in večje orodje pa tudi kakšno frutabelo več. Od Cerknice do Pivke recimo dobre tri ure oziroma 70 kilometrov ni bilo praktično ničesar :)

Če specialko opremim z močnejšimi obroči in 28 ali 32 gumami, ali je to že gravel bike primeren za na teren ali gre še za kake večje razlike? hvala, lp Z

Dokler je lep makadam in ne leti prehitro, ni težav. Na prav to turo pa nikakor ne bi šel z 32-milimetrskimi gumami. Navsezadnje si človek želi tudi malo daljši okvir, ker ko po teh cestah leti čez 50 km/h in tja proti 60 ... si res želiš stabilnosti. In manj kot 3 bare v gumi.

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik? Ustvari račun.