Komentarji

Če te kaj tolaži. Nisi sam.

Po drugi strani pa nikoli ni tako hudo, da ne bi moglo niti še huje :-)

A to je tisti trenutek, ko mu laiki rečemo: "cuker mi je padel"? Ker se mi zdi, da za to ne rabi biti kriv padec forme, saj se je meni 1x zgodilo, ko sem bila v dobri kolesarski kondiciji. Ne 2 km, 100 m do najbližje trgovine je bil hud napor. Morala sestopiti, pa še peš sem se skoraj zvrnila čez kolo zaradi mehkih nog. Pol škatle jaffa keksov izginilo v šusu, še pred blagajno. Nekaj minut kasneje pa, kot da nič ni bilo ... Človeško telo je res marsičesa sposobno, rabi tudi svoj počitek.

Ja, seveda je to tisto. Ampak v normalnih razmerah bi se mi pri tem naporu to verjetno zgodilo vsaj eno uro pozneje, če sploh, pri tej hitrosti pa mogoče sploh nikoli :) Mislim, da se stroj enostavno odvadi porabljat maščobe in več energije črpa iz glikogena, ko ga enkrat zmanjka, je pa šok tak, kakršen je. Če se motim, bo pa dr. Podlogar povedal.

Vsi se staramo, kar rezultira najmanj v hitrejšem propadu forme in počasnejšem pridobivanju zmogljivosti, pač naraven proces.

Ha, najbolj epske vožnje (po lastnem subjektivnem občutku) se zgodijo ravno v takih pogojih. Hecno je samo, da na zunaj vse skupaj zgleda kot... pač čisto nič posebnega. Jaz sem recimo sprejel modro odločitev, da bi se spodobilo rekordno sezono 2021 zaključiti z eno lagano stotko (kar je za mene nekaj takega kot za tebe verjetno dvestotka). In to potem ko novembra in decembra skoraj nisem niti s prstom mignil. Na stravi zgleda kot da je bil prijeten izletek, 25 na uro povprečno po ravnem, nihče pa ne ve, kakšno živalsko matranje je to bilo v resnici...

Kolesarim že dobrih 15 let. Pa mi na začetku skoraj vsake sezone do sedaj uspe izvesti podoben manever. Mislim, da je bilo kakšnih 5 let nazaj, ko sem konec februarja, po zimski pavzi brez drajsanja trenažerja v kleti, samozavestno naredil 3x po 30-40km. Nisem bil ravno čista totalka po teh furah, zato se mi je zdelo, da forme je še nekaj ostalo od jeseni. Prvi sončni dan v marcu odrinem od doma v stilu "kolikor bo pasalo".. 2 bidona vode, 1 čokoladka. Iz Kamnika proti Zrečam, pa na Vransko, pa čez Lipo, pa čez Gornji Grad. Top, kak filing, sej še kar gre! Dobrih 100 plus bo. Ni bilo 5 minut po tej misli, ko me je na Črnivec tako zabilo, da sem iskal regrat po travnikih, da si ga začnem tlačit v usta. Ker do vrha ni blo več nobene hiše, gostilna zaprta, sem se do doma privlekel s povprečjem 15 na uro v zadnjih 10-ih km. Pa samo spustil sem se nazaj v Kamnik.
Brez pardona zadevo tradicionalno ponovim vsako leto, na tak ali drugačen način.

Iz Kamnika proti Izlakam. Ne vem kje sem Zreče pobral :)

Regrat, haha. Če ne bi bil sam kolesar, ti ne bi verjel.

S tem regratom si šel do solz. :)))

Haha, tako se pa že dolgo nisem nasmejal pred računalnikom :) Strastni jedci, hehe! Regrat, pa to :) Crkujem :)))) Zakon! Vežbajte! Uteži v roke, sklece, planki... dejmo mladina :)

Prekleman bicikel. Ali nam je res tega treba? Kakšen teden, dva, tri ne greš na kolo pa vržeš stran formo, ki si jo gradil mesece.

Po daljsem premisleku, je to moj komentar na tvoj zapis:
Resda je bolece izgubito formo, a pravi alarm bo, ko ti clanki ne bodo sli vec od rok.
V formo lahko pride vsak od nas. Potrebna je le disciplina in vztrajnost. To vsak brez mozganov zmore.
Dobrih clankov pa ne more pisat vsak, ker vsak nima tega talenta. In IQ-ja in mozganov. In razgledanosti. Da se do dolocene mere natrenirat sicer, a samo do dolocene. IQ-ja in pameti pa z nobenim treningom ne gre povecat.

Tako torej ne skrbi za formo, tvoj adut je drugje.

Bos ze natreniral. Kot bomo najbrz tud vsi ostali.

Mogoče je pa ta članek treba razumeti zgolj kot klasično kolesarsko blefiranje? Ni nisem treniral... nisem v formi... zredil sem se.... Na cesti nas bo pa pustil v oblaku prahu :D

Glede na to, da več kot 100 visincev na furo ni bil sposoben nardit bo verjetno kar držalo da je zanič.

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik? Ustvari račun.